Keďže v poslednom čase dochádza k výraznému nárastu množstva online materiálu obsahujúceho pohlavné zneužívanie detí, bolo na čase, aby sme na úrovni EÚ prijali legislatívne úpravy umožňujúce poskytovateľom internetovej komunikácie tieto zločinecké praktiky nielen odhaľovať, ale aj odstraňovať.
Nadväzovaniu kontaktov s deťmi na sexuálne účely treba aj takto predchádzať. Aj preto nechápem, ako môže niekto v tomto prípade hovoriť o potrebe vyvažovať medzi ochranou detí a ochranou súkromia, keď práva detí, ako aj ich bezpečnosť musia byť prioritou aj v EÚ
Na tohtotýždňovom plenárnom zasadnutí prijímame aj potrebné zmeny vo fungovaní tzv. Nástroja na prepájanie Európy, čo by malo byť impulzom k účinnejšiemu čerpaniu prostriedkov z rozpočtu EÚ na infraštruktúrne projekty po celej Európe, vrátane Slovenska.
Z viac ako 30 miliardovej obálky pôjde najviac na dopravu a energetiku a niečo aj na digitalizáciu, čiže na oblasti, do ktorých treba obrovské investície vynaložiť aj na Slovensku.
Práve preto musí slovenská vláda a kompetentní aktéri na Slovensku zabezpečiť predkladanie čo najkvalitnejších projektov dopravného a energetického prepojenia so susednými štátmi. Na rozdiel od klasických eurofondov sa tu totiž uplatňuje aj princíp “využi alebo strácaš”.
Pre tých, čo sa dostali až sem, pripájam, že ide už o tradičné alsaské jedlo „tarte flambée“ a v tomto prípade aj „gratinée“, ktorá sa od tradičného slaného koláča líši tým, že na veľmi tenké cesto sa okrem bežných potravín, ako sú kyslá smotana, kúsky slaninky a cibule pridáva aj syr ementál.
Ide o jedno z mojich najobľúbenejších jedál v alsaskej metropole, ktoré mnohí považujú za typické jedlo tohto regiónu, hoci v Štrasburgu sa rozšírilo až v 60.rokoch. Pečie sa pri veľmi vysokej teplote a začalo sa piecť, keď pekári prišli na to, že čakanie na jemné vychladenie pece na pečenie chleba možno využiť trojminutovým zapečením tejto úzkej slanej pochutiny.
A na záver iba poznamenávam, že aj keď názov evokuje flambovanie, ako ste už asi pochopili, toto jedlo sa ozaj neflambuje, ale iba pečie. Dobrú chuť;)
